Library Competitive Exam Objective Type Question Answers

1. Five laws of library science formulated in

A. 1926
B. 1927
C. 1928
D. 1929

2. Five laws of library science published in a book in?
A. 1928
B. 1929
C. 1930
D. 1931

3. Prolegomena to library classification published in
A. 1930
B. 1931
C. 1932
D. 1933

4. Encyclopaedia Britannica have how many parts?
A. 2
B. 4
C. 3
D. 5

5. How many pages in 1st DDC?
A. 38
B. 40
C. 49
D. 44

6. How many digits in latest ISBN?
A. 10
B. 13
C. 15
D. 18

7. When was ILA established?
A. 1928
B. 1930
C. 1933
D. 1935

8. Books for all come under which law?
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

9. Open access follow which law?
A. 1st
B. 2nd
C. 4th
D. 3rd

10. When DRTC established?
A. 1960
B. 1961
C. 1962
D. 1964

Answers: 1 (B), 2 (D), 3 (B), 4(C), 5(D), 6(B), 7(C), 8(B), 9(D), 10(C)

Note: KVS Librarian study material will be launched soon on this website. Fill your details via Contact form to notify you as it launch.

About the Author

The Author has not yet added any info about himself

10 Comments

  1. Kajal Gupta

    Posted on January 11, 2018 at 7:22 pm

    Good..

  2. Sourav Chakraborty

    Posted on January 13, 2018 at 5:19 am

    Please check the Question no 4.
    I think Prolegomena to library classification was published in 1937 (ed.1), 1957 ( ed.2), 1967 (ed. 3).

    Thank you..

  3. Sourav Chakraborty

    Posted on January 13, 2018 at 5:29 am

    Please check Question no 1 also, I think answer is c.

  4. Pushpendra kumar Says :

    Posted on January 13, 2018 at 7:27 am

    Queantion and answer

  5. mudassir malik

    Posted on January 14, 2018 at 6:18 am

    good want more info like this

  6. sofia alvera

    Posted on January 15, 2018 at 7:45 pm

    It will very beneficial for competitive exams

  7. Gopal pandey

    Posted on January 16, 2018 at 12:09 pm

    Good question

  8. Malti

    Posted on January 31, 2018 at 3:49 am

    Plz
    Forward some notification

  9. Sonika

    Posted on February 20, 2018 at 3:29 am

    This is best materials for students.

  10. Kaushal

    Posted on April 20, 2018 at 1:33 am

    All question is good… But I think 3rd question is wrong prolgomena …
    It published in 1937…

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *